1 kg un, 1 paket yaş maya, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı ılık su.
İçi : 750 gr yağsız kıyma, 2 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 kahve fincanı zeytinyağı, Yeterince tuz.
Mayayı ılık suda eritin. Una, maya, tuz ve ılık su ilavesiyle yumuşakça bir hamur hazırlayın. Ilık bir yerde 1 saat kabarmaya bırakın. Bu arada içini hazırlayın ve tüm malzemeyi köfte yoğurur gibi yoğurun. Mayalanmış hamurdan bir limon büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Bezeleri bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Bir kaşık dolusu çiğ içi hamurun yarısına yayıp yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını iyice bastırın. Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartıp yağının süzülmesini sağlayın. Ayran ile sıcak sıcak servise sunun.