Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Kandil Simidi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Kandil Simidi Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Kandil Simidi Kandil Simidi EmptyCuma Ocak 23, 2009 2:02 am

1 paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 kahve fincanı şeker
2 tutam tuz
1 yumurta sarısı içine akı üstüne
1 su bardağı susam
1 çorba kaşığı çörek otu
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep






Elenmiş unun ortasına margarin, şeker, tuz, yumurta sarısı, kabartma tozu, mahlep koyarak iyice yoğurun
30 dakika bekletin
Ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp iki avuç arasında uzatıp iki ucunu birleştirerek simit yapın
Önce yumurta akına sonra susama bulayıp tepriye dizin
Üzerine birazda çörek otu serpin
Onceden ısıtılmış orta dereceli fırında altın rengi alana kadar pişirin
Ilıyınca veya soğuk olarak servise sunun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Kandil Simidi

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33