Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Kabaklı Pide

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Kabaklı Pide Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Kabaklı Pide Kabaklı Pide EmptyCuma Ocak 23, 2009 2:02 am

½ kg un
40 gr yaş maya
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 tutam tuz

İç malzeme :
2 kabak
100 gr beyazpeynir
½ demet dereotu
½ demet maydonoz
1 yumurta
1 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Karabiber
1 tutam tuz







Mayayı ılık suda eritip unu hamur kabına alın ve ortasını açın ve mayalı suyu ekleyin
Biraz karıştırıp üzerini unla kapatın ve unun üstü çatlayana kadar bekleyin
Kabaran unun ortasını açıp yumurta yağ ve tuzu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun
Üzerini nemli bir tülbentle örtüp yarım saat dinlendirin
Kabakları temizleyip bir kaseye irice rendeleyin
Dereotu ve maydonozu incecik kıyın
Peyniri ufalayıp kabağa ekleyin
Tuz, karabiber, sıvıyağ, dereotu, maydonoz, bir yumurtayı ekleyip iyice karıştırın
Hamuru unlanmıs tezgaha alıp bir kere daha yoğurun ve 4 parçaya ayırın
Her birini oval biçimde 2-3 mm kalınlığında açın
Ortalarına harcınızı paylaştırıp kenarlarını pide şeklinde kapatın
Pideleri yağlanmış tepsiye dizip hamurların üstüne yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar pişirin
Sıcak sıcak servise sunun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Kabaklı Pide

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33