½ kg un 40 gr yaş maya 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı ılık su 1 yumurta 1 tutam tuz
İç malzeme : 2 kabak 100 gr beyazpeynir ½ demet dereotu ½ demet maydonoz 1 yumurta 1 yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı sıvı yağ Karabiber 1 tutam tuz
Mayayı ılık suda eritip unu hamur kabına alın ve ortasını açın ve mayalı suyu ekleyin Biraz karıştırıp üzerini unla kapatın ve unun üstü çatlayana kadar bekleyin Kabaran unun ortasını açıp yumurta yağ ve tuzu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun Üzerini nemli bir tülbentle örtüp yarım saat dinlendirin Kabakları temizleyip bir kaseye irice rendeleyin Dereotu ve maydonozu incecik kıyın Peyniri ufalayıp kabağa ekleyin Tuz, karabiber, sıvıyağ, dereotu, maydonoz, bir yumurtayı ekleyip iyice karıştırın Hamuru unlanmıs tezgaha alıp bir kere daha yoğurun ve 4 parçaya ayırın Her birini oval biçimde 2-3 mm kalınlığında açın Ortalarına harcınızı paylaştırıp kenarlarını pide şeklinde kapatın Pideleri yağlanmış tepsiye dizip hamurların üstüne yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar pişirin Sıcak sıcak servise sunun.