Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Salatalık Turşuşu

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Salatalık Turşuşu Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Salatalık Turşuşu Salatalık Turşuşu EmptyCuma Ocak 23, 2009 1:53 am

3-4 kg küçük körpe salatalık 40dk * 18
5-6 Dal kereviz yaprağı
1 Baş sarmısak
1 Adet limon
1 Demet dereotu
2-3 Adet defne yaprağı
1 Litre su
6 Çorba kaşığı tuz






· Taze, sert, aynı boydaki salatalıkları iyice yıkayıp temizleyin.

· · Temiz bir iğneyle birkaç yerinden delin.

· · Kavanozun dibine birkaç dal kereviz yaprağı yerleştirin ve bunun üzerine de iki ince limon dilimi koyun.

· · Salatalıkları sıkıca yeşleştirin.

· · Aralarına sarmısak dişlerini, defne yaprağını ve kereviz yaprağını sıkıştırın.

· · İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarlarına yerleştirin.

· · Yerleştirme işlemi bitince, 1 litre suya (kaynatılmış ve kireçsiz) 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak salamura suyunu hazırlayın.

· · Tuz iyice eridikten sonra kavanoza dökün.

· · Eğer su salatalıkların üzerini örtmediyse aynı şekilde tuzlu su hazırlayıp, salatalıkların üstünü örtecek kadar tuzlu su koyun.

· · Salatalıkların üzerini defne yaprakları ve dereotuyla örtüp kavanozun kapağını kapatın.

· · Oda sıcaklığında 3-4 hafta suyunu zaman zaman savurarak bekletin.

· · 3-4 hafta sonra turşunuz hazır hale gelmiş olur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Salatalık Turşuşu

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Diğer Tarifleriniz... -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33