|
Konu: Biberli Domatesli Turşu Cuma Ocak 23, 2009 1:52 am |
|
|
1 kg yeşil sivri biber 40dk ** 20 2 kg domates 2-3 Baş sarmısak 1 Adet kereviz Yeteri kadar sirke ve tuz
· Özellikle diri ve sert olmalarına dikkat ederek alacağınız yeşil sivri biberleri ve domatesleri önce iyice yıkayın.
· · Sonra hem biberleri hem de domatesleri bıçak ucuyla delin.
· · Uygun büyüklükte kavanozlara veya turşu kaplarına bir sıra biber, bir sıra domates olmak üzere dizin.
· · Biber ve domates sıralarının arasına tatların karışması için kereviz ve soyulmuş sarmısak koyun.
· · Dizme işlemi bittikten sonra üzerine çıkacak kadar sirke koyun.
· · Her bir litre sirke için 10 gr(1 tatlı kaşığı) kadar da tuz ilave etmeyi unutmayın.
· · Malzemenin üzerine bir ağırlık koyduktan sonra kavanozun ağzını iyice kapatın.
· · Serin bir yerde biberler sararıncaya kadar bekletin.
· · Biberler sarardığında turşunuz olmuş demektir ve ikrama hazırdır |
|