Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Biberli Domatesli Turşu

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Biberli Domatesli Turşu Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Biberli Domatesli Turşu Biberli Domatesli Turşu EmptyCuma Ocak 23, 2009 1:52 am

1 kg yeşil sivri biber 40dk ** 20
2 kg domates
2-3 Baş sarmısak
1 Adet kereviz
Yeteri kadar sirke ve tuz






· Özellikle diri ve sert olmalarına dikkat ederek alacağınız yeşil sivri biberleri ve domatesleri önce iyice yıkayın.

· · Sonra hem biberleri hem de domatesleri bıçak ucuyla delin.

· · Uygun büyüklükte kavanozlara veya turşu kaplarına bir sıra biber, bir sıra domates olmak üzere dizin.

· · Biber ve domates sıralarının arasına tatların karışması için kereviz ve soyulmuş sarmısak koyun.

· · Dizme işlemi bittikten sonra üzerine çıkacak kadar sirke koyun.

· · Her bir litre sirke için 10 gr(1 tatlı kaşığı) kadar da tuz ilave etmeyi unutmayın.

· · Malzemenin üzerine bir ağırlık koyduktan sonra kavanozun ağzını iyice kapatın.

· · Serin bir yerde biberler sararıncaya kadar bekletin.

· · Biberler sarardığında turşunuz olmuş demektir ve ikrama hazırdır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Biberli Domatesli Turşu

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Diğer Tarifleriniz... -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33