Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Pancar Turşusu

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Pancar Turşusu Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Pancar Turşusu Pancar Turşusu EmptyCuma Ocak 23, 2009 1:53 am

3 kg küçük körpe pancar 40dk * 2
10 Diş sarmısak
1 Su bardağı sirke
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Çorba kaşığı tuz






· Pancarların yeşil yapraklarını kesin.

· · Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz.

· · Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayın.

· · Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın.

· · Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın.

· · Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün.

· · Temiz bir kavanoza yerleştirin.

· · Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün.

· · Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin.

· · Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın.

· · Oda sıcaklığında 2 gün bekletin.

· · İkinci günün sononda turşunuz ikrama hazırdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Pancar Turşusu

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Diğer Tarifleriniz... -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33