|
Konu: Pancar Turşusu Cuma Ocak 23, 2009 1:53 am |
|
|
3 kg küçük körpe pancar 40dk * 2 10 Diş sarmısak 1 Su bardağı sirke 1 Tatlı kaşığı tozşeker 1 Çorba kaşığı tuz
· Pancarların yeşil yapraklarını kesin.
· · Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz.
· · Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayın.
· · Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın.
· · Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın.
· · Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün.
· · Temiz bir kavanoza yerleştirin.
· · Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün.
· · Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin.
· · Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın.
· · Oda sıcaklığında 2 gün bekletin.
· · İkinci günün sononda turşunuz ikrama hazırdır. |
|