Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Karışık Turşu

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Karışık Turşu Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Karışık Turşu Karışık Turşu EmptyCuma Ocak 23, 2009 1:51 am

1.5 kg yeşil sivri biber 40dk ** 25
2.5 kg körpe salatalık
3 kg yeşil domates
3-4 Baş sarmısak
1 Adet orta boy lahana
1 Adet ayva
2-3 Adet havuç
Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu






· Kullanacağınız bütün sebzeleri iyice yıkayın.

· · Temiz bir turşu kabının dibine dörde kesilmiş lahanayı koyun.

· · Üzerine bir sıra biber, domates ve salatalık olarak dazin.

· · Sebzeleri dizerken aralarına sarmısak dişlerini, ayva ve havuç dilimlerini yerleştirin.

· · Salamura suyunu ; 1 litre suyun içine 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyup hazırlayın.

· · Tuz iyice erdikten sonra sebzelerin üzerine boşaltın.

· · Bir gece turşu kabının ağzını kapatmadan bekletin.

· · Zaman zaman turşu kabanı sallayarak içindeki havanın tamamen çıkmasını sağlayın.

· · Ertesi sabah turşu kabının içindeki sebze ve su azalmışsa, turşu kabının ağzından dört parmak aşağıya gelecek şekilde sebze ve tuzlu su ekleyin.

· · Turşu kabının ağzını iyice kapatarak, güneş almayan bir yerde zaman zaman alt üst ederek 2-3 ay bekletin.

· · Bu müddet zarfında turşunuz olmuş demektir.

· · Aynı yöntemle küçük ve orta boy cam kavanozlarda da uzun zaman saklayabileceğiniz bu turşuyu kurabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Karışık Turşu

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Diğer Tarifleriniz... -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33