|
Konu: Yaz Turşusu Cuma Ocak 23, 2009 1:50 am |
|
|
1 kg mevsim sebzesi 40dk * 20
(sivribiber, salatalık, taze fasulye, bamya vs.) 4-5 Diş sarmısak 1 Demet dereotu 3-4 Sap asma filizi 8-9 Adet körpe asma yaprağı 1 Kahve fincanı sirke Yeterince tuz
· Turşuyu hangi sebzeden yapacaksanız küçük ve körpelerini, şekli düzgün olanları seçiniz.
· · İyice yıkayıp temizledikten sonra temiz bir iğneyle 1-2 yerinden küçük delikler açın.
· · Salatalıktan yapıyorsanız sap ve uç kısımlarını bıçakla kesmek yeterlidir.
· · Kavanozun dibine asma yapraklarını yıkadıktan sonra yerleştirin.
· · Üzerine sebzeleri sıkı sıkı yerleştirin.
· · Kavanoz dolunca hepsinin üstüne asma filizleri, dereotu ve asma yaprakları koyun.
· · Bu işlem bittikten sonra kavanoza sirkeli tuzlu su dökün ve kapağını kapatın.
· · 2 gün geçtikten sonra kavanozun ağzını açın ve üzerine biriken köpüğünü alın.
· · Suyunu bir kaba boşaltın ve suyun tadına bakın.
· · Sebzeler iyice sararınca turşunuz olmuş demektir.
· · NOT : Yazın kavanozu güneş gören bir yere, en iyisi balkona koyarsanız bir hafta içinde tadına doyum olmaz bir turşu yapmış olursunuz. |
|