Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Yaz Turşusu

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Yaz Turşusu Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Yaz Turşusu Yaz Turşusu EmptyCuma Ocak 23, 2009 1:50 am

1 kg mevsim sebzesi 40dk * 20

(sivribiber, salatalık, taze fasulye, bamya vs.)
4-5 Diş sarmısak
1 Demet dereotu
3-4 Sap asma filizi
8-9 Adet körpe asma yaprağı
1 Kahve fincanı sirke
Yeterince tuz






· Turşuyu hangi sebzeden yapacaksanız küçük ve körpelerini, şekli düzgün olanları seçiniz.

· · İyice yıkayıp temizledikten sonra temiz bir iğneyle 1-2 yerinden küçük delikler açın.

· · Salatalıktan yapıyorsanız sap ve uç kısımlarını bıçakla kesmek yeterlidir.

· · Kavanozun dibine asma yapraklarını yıkadıktan sonra yerleştirin.

· · Üzerine sebzeleri sıkı sıkı yerleştirin.

· · Kavanoz dolunca hepsinin üstüne asma filizleri, dereotu ve asma yaprakları koyun.

· · Bu işlem bittikten sonra kavanoza sirkeli tuzlu su dökün ve kapağını kapatın.

· · 2 gün geçtikten sonra kavanozun ağzını açın ve üzerine biriken köpüğünü alın.

· · Suyunu bir kaba boşaltın ve suyun tadına bakın.

· · Sebzeler iyice sararınca turşunuz olmuş demektir.

· · NOT : Yazın kavanozu güneş gören bir yere, en iyisi balkona koyarsanız bir hafta içinde tadına doyum olmaz bir turşu yapmış olursunuz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Yaz Turşusu

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Diğer Tarifleriniz... -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33