Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Hamsili pilav

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
mfs
Moderatör
Moderatör
mfs
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 31
Kayıt tarihi : 17/07/08
Mesaj Sayısı : 4850
Nereden : Ankara
Lakap :
Hamsili pilav Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Hamsili pilav Hamsili pilav EmptyC.tesi Ocak 03, 2009 11:39 pm

Hamsili pilav

MALZEMELER
1 kg hamsi (ayıklanmış)
400 gr pirinç
2 orta boy soğan
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
Maydanoz
Kırmızı pul biber
Karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gr tereyağı
1 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Servis tepsisini önce yağlayalım. Sonra ayıkladığımız hamsiyi düzgün bir şekilde alt kısmına ve yanlara dizelim. Tamamlandıktan sonra soğanı ince ince doğruyoruz. Pirinci yıkadıktan sonra soğana ilave edelim, maydanoz, baharat, üzüm ve fıstığı yıkayarak bu malzemelere ilave edelim. Bir miktar hamsiyi bölerek bu karışıma ilave edelim. Birbirine iyice kanştırıp tuzunu da katarak hamsilerin üzerine döşeyelim. Daha sonra tepsinin yanlarındaki hamsileri elimizle diziyoruz. Kalan hamsileri pilavın üzerine iyice yerleştiriyoruz. Açık yer kalmayacak şekilde üzerine sıvı yağ ve tereyağını ilave ediyoruz. Suyunu da koyup kısık ateşte pişirelim.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Hamsili pilav

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Ana Yemekler -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33