|
Konu: Muzlu Dondurma Çarş. Ara. 31, 2008 1:31 pm |
|
|
500 gr muz 25dk * 8 300 gr tozşeker 2 Su bardağı su 1 Adet limon suyu
· Muzları soyarak süzgaçten geçirin.
· · Üzerlerine 1 adet limon suyu dökerek bir kenarda bekletin.
· · Şekeri ve 2 su bardağı su ile tencereye koyun.
· · Tencereyi ateşe oturtarak 5-10 dakika kaynatın ve ateşten indirip soğutun.
· · Şurup soğuyunca muzlarla karıştırıp tekrar hepsini ezerek süzgeçten geçirin.
· · Karışımı buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın.
· · Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrardan buzluğa koyun.
· · İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.
· · NOT : Muzlu karışımı robottan geçirerek te yapabilirsiniz. |
|