1 kg karpuz 1 çay bardağı su 250 gr pudra şekeri ½ limon suyu 1 kahve fincanı çilek likörü 1 çay kaşığı tarçın
Buzdan Kaselerin yapılışı : (4 adet yapılacak) Bir büyük cam kasenin içini iyice kırılıp ufalanmış buz ile doldurun Onunda içine yıkanmış gül yaprakları yerleştirin Bu kasenin içine sığabilecek bir başka küçük kaseyi aralarında ½ - 1 cm pay kalacak şekilde yerleştirerek düzgün ve eşit olarak oturtun Buzdan kalan boşlukların dolması için bu arada kalan kısmın boş yerlerini soğuk su ile doldurun Derin dondurucuya koyup 3 saat bekleyin Donunca dolaptan çıkartın ve içinden küçük kabı alın Buzu büyük kaptan sökebilmek için tersinden hafifçe soğuk suyun altına tutun. Çıkan buz kaseyi erimemesi icin tekrar dolaba kaldırın
Karpuzun yapılışı : Karpuzu kesip çekirdeklerini temizleyin ve yarısınıda püre haline getirin Su ile pudra şekerini ir tencerede kaynatın Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve 5 dakika bekletin Çilek likörü ve tarçını ilave edip soğumaya bırakın Soğumuş şerbeti karpuz püresi ile karıştırın, bir kalıba koyup buzluğa atın Karışımı 15 dakikada bir buzluktan alıp karıştırın ve tekrar geri koyun Kar gibi bir doku kazandığı zaman güllü buz kaselere paylaştırıp hemen acilen servise sunun.