1 ufak kavun 2 su bardağı un 10 gr kuru maya 1 su bardağı ılık su 3 çorba kaşığı nane likörü 1 yumurta 1 tutam tuz Kızartmak için sıvıyağ 2 çorba kaşığı pudra şekeri 4 top fıstıklı dondurma Süslemek için :
5 çorba kaşığı küp küp kesilmiş kavun
1 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı
Mayayı ılık suda eritip kabartın Unu ve 1 kaşık pudra şekeri ekleyip karıştırın Kavunu kesip temizleyin ve bir kaseye rendeleyin Yumurtanın akını ayırın Sarısını mayalı karışıma ekleyin Akını bir tutam tuz ile ayrı bir yerde çırpıp yine bu karışıma azar azar yedirin Rendelenmiş kavunlarıda ekleyin ve karıştırın Bu karışımdan kaşık ile alarak kızgın yağda kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Üzerine pudra şekeri serpiştirin Çukur bir kasenin ortasına 4 top fıstıklı dondurma ekleyip kenarlarına kavun lokmalarını dizin Karpuzlar ve antep fıstığı ile süsleyip servise sunun