Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Enginarlı Balık Çorbası

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Enginarlı Balık Çorbası Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Enginarlı Balık Çorbası Enginarlı Balık Çorbası EmptyC.tesi Ara. 20, 2008 4:28 pm


2 enginar

1/2 limonun suyu

250 g balık (beyaz etli)

1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

2 soğan (ince doğranmış)

2 çorba kaşığı un

2 su bardağı balık suyu

350 g patates (kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranmış)

1 iri havuç (kabuğu kazınıp, küçük küpler halinde doğranmış)

1 defne yaprağı

1/4 tatlı kaşığı kekik

1/4 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi

1/4 tatlı kaşığı tuz

bir tutam beyazbiber

2 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı kırmızıbiber



Bir tencereye su doldurup, limon suyunu ekleyerek, bir kenara bırakın.

Enginarlardan birinin dış kabuklarının 2 - 3 katını ayıklayıp atın. 4
cm kadar yükseklikten yatay olarak kesip, kaşıkla ortalarındaki tüylü
bölümü temizleyin. Keskin bir bıçakla sapını kesip attıktan sonra,
kalan yeşil kabukları, elma soyar gibi çepeçevre alın. Sonra enginarları, kararmaması için tenceredeki limonlu suya atın. Aynı işlemleri, öbür enginar için yineleyin.

Bir tencereye 3 bardak su koyun
balık etlerini iyice yumuşayana kadar haşlayın. Tencereyi ateşten alıp,
balıkları delikli kepçeyle bir tabağa çıkarın. Tencerenin dibinde kalan
balık suyunu bir kâseye aktarın.

Tencereyi akar su altında çalkalayıp, kuruladıktan sonra, orta ateşe oturtun. ayçiçekyağını ekleyip, ısınınca soğanları
katın ve ara sıra karıştırarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4
dakika) pişirin. Sürekli karıştırarak unu yedirip, balıkların haşlama
suyunu ekleyin ve koyu bulamaç kıvamı alıncaya kadar karıştırmayı
sürdürün.

Patatesler, havuçlar, defne yaprağı, kekik, hintcevizi rendesi, tuz ve beyazbiberi katıp, tencerenin kapağını yarı yarıya kapatarak, sebzeleri yaklaşık 10 dakika pişirin. Defne yaprağını çıkarıp atarak, patatesler ve havuçlar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirmeyi sürdürün. Tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın.

Başka bir tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca enginarları katıp, ateşi kısarak, enginarları, bir bıçağın ucu kolayca batıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, enginarları bir süzgeçte süzerek, bir kenarda soğumaya bırakın. Elle tutulacak kadar soğuyunca, zar biçiminde doğrayın.

Enginar parçalarını öbür tenceredeki karışıma katıp, tencereyi orta
ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın. Kaynayınca karıştırarak sütü ve tabaktaki balık etlerini ekleyip, ateşi kısın ve 3 - 4 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, kırmızıbiberi serperek, karıştırın ve çorbayı bekletmeden servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Enginarlı Balık Çorbası

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Çorbalar -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33