Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Et Suyu (dana kemik ve etinden koyu renkte)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
_ÇatLak_
Asistan
Asistan
_ÇatLak_
Cinsiyet: Erkek
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 22/09/08
Mesaj Sayısı : 3535
Nereden : TÜRKİYE / ANKARA
Lakap : Paşa
Et Suyu (dana kemik ve etinden koyu renkte) Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Et Suyu (dana kemik ve etinden koyu renkte) Et Suyu (dana kemik ve etinden koyu renkte) EmptyC.tesi Ara. 20, 2008 4:20 pm


3 litre için;

1,5 kg dana (ya da sığır) döşü (7,5 cm 'lik parçalara kesilmiş)

1,5 kg dana (ya da sığır) kemiği (kırılmış)

2 soğan (her biri 4'e bölünmüş)

2 kereviz (kıyılmış)

2 havuç (dilimlenmiş)

3 diş sarımsak (ayıklanmadan dövülmüş)

8 tane karabiber

3 karanfil

1/2 tatlı kaşığı kekik

1 defne yaprağı



Önce fırınınızı 220°C'a ısıtın. Ateşe dayanıklı büyük bir cam kaba etler, kemikler, kerevizler, havuçlar ve soğanları koyup, kabı fırına vererek, malzeme kahverengileşinceye kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin.

Kabı fırından alıp, içindekileri büyük bir tencereye aktarın. Fırından
aldığınız cam kaba 1/2 litre (yaklaşık 2 su bardağı) su koyup, bir
spatulayla dibine yapışmış malzemeyi kazıyarak, bu suyu tencereye boşaltın. Sarmısak, karanfiller ve karabiberleri
ekleyip, malzemenin üstünü örtecek kadar su koyduktan sonra, tencereyi
orta ateşe oturtun ve bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısın ve
yüzeyde biriken köpükleri alıp atın. Kekik ve defne yaprağını ekleyip,
ara sıra yüzeyde biriken köpükleri atarak, kısık ateşte 4 saat pişirin.
Tencereyi ateşten alıp, et suyunu bir tel süzgeçten büyük bir kâseye
süzerek (süzgeçte kalanları atın), yüzeyindeki yağı temizleyin.



NOT: Etler, kemiker ve sebzelerin fırında pişirilmesi, et suyuna güzel bir kahverengilik kazandırır. Suyu yeterince kahverengi bulmazsanız, küçük bir tencereye 1 çorba kaşığı domates
püresi koyup, kısık ateşte sürekli karıştırarak, koyu bir renk alıncaya
kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin. Sonra bu püreyi, pişme süresinin
tamamlanmasına 1 saat kalınca et suyuna katın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Et Suyu (dana kemik ve etinden koyu renkte)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Çorbalar -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33