175 gr pirinç unu 125 gr tereyağı 2 adet yumurta (akı sarısı ayrılmış) 1 paket vanilya 1/2 paket kabartma tozu 1 su bardağı pudra şekeri 3 kaşık nişasta (hamur ele yapışırsa +1 kaşık daha eklenebilir) fındık Tüm malzeme karıştırılır(yumurtaların sadece sarıları) yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ortasına fındık koyularak top şeklinde yuvarlanır. Yumurta aklarına bulanıp tepsiye dizilir. 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstleri hafif pembeleşene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra tepsiden çıkarılır. (Zira soğumasını beklemeden çıkarırsanız alt kısmı yağlı kağıtta kalıyor ve kurabiye parçalanıyor. Soğuduktan sonra bu sorunla karşılaşılmıyor.) Daha tatlı sevenler üzerine pudra şekeri serperek servis edebilir.