Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

ARMUTLU TART

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
KaranLık
Co-Admin
Co-Admin
KaranLık
Cinsiyet: Kadın
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 32
Kayıt tarihi : 12/02/09
Mesaj Sayısı : 5386
Nereden : DüşLerin İçinden
Lakap : (Küb)
ARMUTLU TART Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: ARMUTLU TART ARMUTLU TART EmptyPtsi Tem. 27, 2009 2:54 pm

ARTMUTLU TART

MALZEMELER

4 armut
1.5 su bardağı un
yarım paket tereyağı(veya margarin)
2 yumurta sarısı
1 limon
50 gr armut marmelatı
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı sek beyaz şarap
1 çay bardağı kanyak
tuz

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Toz şekeri tereyağı (yada margarini) yumurta sarılarını rendelenmiş limon kabuğuyla karıştırın. Hamur haline getirdiğiniz karışımı buzdolabında bir saat kadar bırakın. Sonra hamuru yayın ve 22-24 cm çapındaki bir tart kalıbının dibini ve yanlarını bununla kaplayın. Kalıbın kenarlarındaki fazlalıkları düzelttikten sonra çatalla dibinde delikler açın. Üzerine folyoyu yayıp üstünü fırında kabarmaması için kuru fasulye ile kaplayın. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar bekletin.
Bu arada armutları soyup ikiye bölün ve çekirdekerini çıkarın.
Daha sonra yarım su bardağı suyla karıştırılmış şarap dolu bir kapta 8-10 dakika kadar haşlayın.
Hamuru fırından alın folyoyu ve kuru fasulyeleri çıkarın. Dilimlenmiş armutları dizin üstünü kanyak ve biraz suyla sulandırdığınız marmelatla kaplayın. Tartı ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
__________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

ARMUTLU TART

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33