Konu: Dana Jambonlu Salata (4 Kişilik) Salı Tem. 14, 2009 12:52 am
MALZEMELER 250 gr dana jambonu küp küp kesilmiş 600 ml su tuz 150 gr taze bezelye 250 gr kabak dilimlenmiş 2 yemek kaşığı mayonez 4 yemek kaşığı yoğurt 1/2 çay kaşığı hardal tozu taze çekilmiş karabiber 250 gr lahana ince doğranmış Taze soğan kıyılmış süslemek için
HAZIRLANIŞI Suyu bir tencerede bir taşım kaynatın. Tuzu ve bezelyeleri koyun. Su kaynayınca ateşi kısıp bezelyeleri 3 dak. pişirin. Dilimlenmiş kabakları tencereye ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar 4-5 dak. daha pişirin. Süzüp soğumaya bırakın. Büyük bir kasede mayonez yoğurt hardal tuz ve biberi karıştırın. Lahanayı jambonu kabakları ve bezelyeyi ekleyin. Tekrar karıştırın. Karışımı bir salata kabına alıp taze soğanla süsleyin. Bu salatayı dilerseniz hemen servis yapabilir veya süslemeden önce üzerini örtüp buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz. ALTERNATİF: Tazesi yerine dondurulmuş bezelye kullanırsanız pişme süresi daha az olacağından kaynar suya kabaklar ile birlikte koyun. Dana jambonu yerine tavuk jambonu sosi ve benzeri etleri kullanabilirsiniz. SERVİS ÖNERİLERİ: Taze ekmek veya taze pide ile servis yapın.