Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Kızarmış Ekmekli Sebze Çorbası (İtalya)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
ifot_abla
Moderatör
Moderatör
ifot_abla
Cinsiyet: Kadın
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 43
Kayıt tarihi : 23/08/08
Mesaj Sayısı : 3661
Nereden : Ankara
Lakap : anne
Kızarmış Ekmekli Sebze Çorbası (İtalya) Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Kızarmış Ekmekli Sebze Çorbası (İtalya) Kızarmış Ekmekli Sebze Çorbası (İtalya) EmptyPerş. Tem. 09, 2009 12:24 am

Kızarmış Ekmekli Sebze Çorbası (İtalya)

4 ekmek dilimi (bir gün bayatlatıldıktan sonra, 2,5 cm'lik küpler halinde kesilmiş)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 iri pırasa (temizlenip, yıkandıktan sonra ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 küçük hindiba (enlemesine 2'ye kesildikten sonra, doğranmış)
2 pastırma dilimi (ince kıyılmış)
250 g roka (ya da karatabana; yıkanıp, süzdürüldükten sonra, sapları ayıklanmış)
1,5 litre (6 su bardağı) tuzsuz tavuk ya da et suyu
2 patates (soyulup, dilimlenmiş)
5 damla acıbiber sosu
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı tane karabiber (iri kırılmış)

Önce fırınınızı 180 °C'a ısıtın. Ekmek küplerini bir fırın tepsisine yan yana yerleştirip, tepsiyi fırına vererek, ekmekleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) fırında bekletin.
Kalın dipli bir tencereye zeytinyağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca pırasaları ekleyip, renkleri esmerleşmeye başlayıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Sarımsak, hindiba parçaları ve pastırma parçalarını ekleyip, hindiba parçaları yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Rokaları (ya da karalahanaları) ekleyip, yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin (bu arada fırındaki tepsiyi alıp, kızarmış ekmekleri bir kenarda sıcak tutun). Tavuk ya da et suyu, patates dilimleri ve acıbiber sosunu katıp, ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve patatesler yumuşayıncaya kadar(yaklaşık 15 dakika) pişirin.
Tencereyi ateşten alıp, tuz ve karabiberi serptikten sonra, büyük bir çorba kâsesine aktarın. Kızarmış ekmek parçalarını serpiştirip; servis yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Kızarmış Ekmekli Sebze Çorbası (İtalya)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Çorbalar -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33