Yarım koyun boynu 30dk ** 6 15 Su bardağı soğuk su (3 litre) 1 Adet küçük soğan 1 Adet küçük havuç 2 Kahve fincanı un Yarım su bardağı et suyu 1 Tatlı kaşığı tuz 2 Adet yumurta sarısı 1 Adet limon suyu 1 Çorba kaşığı dolusu tereyağı 1 Çay kaşığı kırmızıbiber Etin pişme süresi : 2 saat
· Koyunun boynunu bir tencereye koyup üzerine 15 su bardağı soğuk su(3 litre), 1 adet küçük soğan ve 1 adet küçük havuç koyup hızlı ateşte kaynatın.
· · Kaynarken üzerindeki köpükleri delikli kepçe ile alıp atın ve pişinceye kadar orta ateşte 2 saat kaynatıp boynu bir tabağa çıkarın.
· · Bir süzgeç yadımı ile suyunu tencereye süzdürün, bu su tam 2 litre olmalıdır.
· · Bu suyu tekrar ateşe koyun.
· · Küçük bir kapta unla yarım su bardağı et suyunu iyice karıştırın ve kaynamakta olan et suyuna yedirin.
· · Sonra tuzunu ilave edip ağır ağır kaynatarak 15 dakika daha pişirin.
· · Tabaktaki boyun etini iyice temizleyip tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve çorbaya ilave edin.
· · 2 adet yumurta sarısını çatalla iyice çırpıp, limon suyunu ilave edin ve 1-2 kaşık çorba suyu ile ılık hale getirdikten sonra çorbaya ilave edin.
· · Tereyağını bir tavada kızdırıp içine kırmızıbibri ilave edip ateşten alın.
· · Çorbayı sıcak servis yaparken tabakların üzerine birer çay kaşığı kırmızıbiberli yağı gezdirin.
Konu: Geri: Düğün Çorbası C.tesi Ocak 24, 2009 2:52 pm
eline saglık..........
Konu: Geri: Düğün Çorbası Ptsi Şub. 23, 2009 6:37 pm
yha bi kere deneyimm dedimm mutfak mutfaklıktan çıktı yane çhoq mu beceriksizim ne
Konu: Geri: Düğün Çorbası Çarş. Şub. 25, 2009 4:48 pm
yok yok .. beceriksizlikden deil de zordur o
Konu: Geri: Düğün Çorbası Çarş. Şub. 25, 2009 7:39 pm
yhoqq yha ben normaldede beceriksizim saten yemek yapmak yetenek işidir ... benimm alanım dışında yane