Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaKayıt OlGiriş yap

Besinlerin kimyasal sindirimi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
d3rY@
Moderatör
Moderatör
avatar
Cinsiyet: Kadın
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 26
Kayıt tarihi : 02/07/08
Mesaj Sayısı : 4509
Nereden : evden :D (ank)
Lakap : şeker :P
Kullanıcı profilini gör http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Besinlerin kimyasal sindirimi Çarş. Tem. 08, 2009 8:55 pm

BESİNLERİN KIMYASAL SİNDİRİMİ
1. Karbonhidratların kimyasal sindirimi
•Sindirimin başladığı yer: Ağız
• Tükrükte bulunun pityalin (amilaz) enzimi ile karbon-hidratlar glikoz maltoz veya dekstrine kadar parçalanır.
• Sindirimin tamamlandığı yer ince bağırsaktır.
• Onikiparmak bağırsağına pankreas tarafından salı-nan amilaz enzimi maltozları dektsrinleri ve bütün karbonhidratlan glikoza kadar parçalar.
Midede karbonhidrat sindirimi görülmez.
• Karbonhidrat + Su —Amilaz———> Glikoz
2. Proteinlerin Kimyasal Sindirimi:
• Sindirimin başladığı yer: Mide
OLAY:
1. Pepsınojen —HCL———> Pepsın
2. Protein + Su —Pepsin———> Aminoasit + Pepton
• Sindirimin tamamlandığı yer: ince bağırsak
OLAY:
Protein + Su ——Tripsin——> Aminoasit + Pepton
Pepton + Su —Tripsin———» Aminoasit
Ağızda protein sindirimi yoktur.
3.Yaglarin Kimyasal Sindirimi
• Sindirimin başladığı yer: Onikiparmak bağırsağı
• Sindirimin tamamlandığı yer ince bağırsak

• Olay: Yağ + Su ——Safra suyu Lıpaz————> Yağ asidi + Gliserol
Yağların sindirimi sadece ince bağırsakta gerçekleşir. Ağız ve midede yağlann sindirimi gerçekleşmez

alıntıdır
_________________

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Besinlerin kimyasal sindirimi

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Acemi Forum Eğitim & Öğretim :: Ödevler & Tezler & Projeler :: Biyoloji -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33