Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17
 

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Bakteriyel Enfeksiyon

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
d3rY@
Moderatör
Moderatör
d3rY@
Cinsiyet: Kadın
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 31
Kayıt tarihi : 02/07/08
Mesaj Sayısı : 4509
Nereden : evden :D (ank)
Lakap : şeker :P
Bakteriyel Enfeksiyon Vide
http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Bakteriyel Enfeksiyon Bakteriyel Enfeksiyon EmptyÇarş. Tem. 08, 2009 8:38 pm

Bakteriyel Enfeksiyon
Bazı bakteriler zararsızdırlar, bunlar ağımızda, derimizde, bağırsaklarımızda bulunabilirler. Hatta bakterilerin birçoğu sağlığımız açısından önem taşır şöyleki bağırsakta bulunan bakteriler sindirime yardımcı olur ve diğer bakterilerde bulundukları ortama zararlı bakterilerin yerleşmesine ve çoğalmasına engel olurlar. Esas zararlı olanlar, meydana getirdikleri zararlı kimyasalların zehir ya da asit gibi etki gösterenleridir.
Örneğin botulizme bakterinin oluşturduğu zehir neden olur. Irine bakterinin ürettiği enzim sebep olur. Bazı durumlarda bakteriler sisteme öyle zararlı olurlar ki vücut savunması sadece bakteriye karşı değil ayni zamanda üzerinde konakladığı dokuları da tahrip eder. Bakteriler boyca büyümezler ancak bölünerek çoğalırlar. Her bakteri türüne bağlı olarak birkaç saatte, günde ya da dakikada bölünebilir. İdeal şartlar altında geometriksel olarak artabilirler. Kısa zaman içinde bir tek organizmadan milyonlarca üretebilirler. Genetik bilgiyi aktarmak için 2 tip konjugal birleşmede bulunurlar. Bazen 2 bakteri genetik bilgilerini birbirine birleşerek aktarır, bazen ise bakteriler Messenger olarak davranır, bir organizmadan diğerine genetik bilgileri tranduksiyon yoluyla aktarırlar. İşte bu olayla antibiyotik direnci transfer edilir.

Bakteriyel enfeksiyon nasıl anlaşılır

Bakteriyel enfeksiyon kanlı ishal örneğinde olduğu gibi kişiyi hissedilir derecede hasta eder. Bazı durumlarda kendini hissettirmez fakat ileride sorunlara yol acar. Cinsel yolla bulasan hastalıklar buna örnektir, hastalığın nedenini anlamadan sizi kısır bırakabilir. Birçok bakteri laboratuar şartlarında üretilebilmekte ve farklı antibiyotiklere karşı reaksiyonları ölçülebilmektedir. Bu nedenle enfeksiyonlu bölgeden örnek alınmaktadır. Enfeksiyonların çoğunda immun sisteminin meydana getirdiği iltihaplanma görülmektedir. Bölgeye fazla kanın hücum etmesiyle kırmızılık, sinir irritasyonundan dolayı acı, lokalize sıcaklık ve ateş meydana gelir.

Antibiyotiklerin işlevi

Bakteriler hayalarını sürdürmek için birçok kimyasal faaliyet meydana getirir. Yapısal öğelerini devam ettirmeli, sindirim yapmalı, besinleri özümlemeli, kendilerini bölerek replike etmeli ve çevredeki zararlı maddelere karşı kendilerini korumalılar. Antibiyotikler iste bakterilerin bu işlevlerini engellerler. Bazı antibiyotikler bakterilerin yaşamsal faaliyetlerini keserler, diğerleri ise immun sistem onları öldürene kadar bölünmelerini yavaşlatırlar ya da durdururlar. Antibiyotiklerin her biri bakterinin değişik bir işlevini hedef alır. Diğer taraftan bakteriler antibiyotikleri inaktive edici kimyasallar üreterek etkisiz hale getirebilirler. Bu yetenekleri bazı bakteriler diğerlerine genetik bilgilerinir tranduksiyon yoluyla transfer edebilirler.

Alıntıdır..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Bakteriyel Enfeksiyon

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Acemi Forum Eğitim & Öğretim :: Ödevler & Tezler & Projeler :: Biyoloji -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33