ŞİPŞAK KEK TARİFİ 3 adet yumurta 125 gram margarin 15 su bardağı şeker 1 su bardağı gazoz 25 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 adet limon rendesi yarım su bardağı ince çekilmiş badem Yapılışı Oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın. Daha sonra içine şekeri vanilyayı oda sıcaklığındaki yumuşattığınız margarini ilave edip bir mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Eleyerek unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
Daha sonra gazozu ve limon kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak çekilmiş bademi ilave edip tahta bir kaşık ile karıştırın.
Margarin ile yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Servis yapın. __________________